Izvor: S media, 31.Dec.2011, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mijailović, ubica Ane Lind, napao drugog zatvorenika

Mijailo Mijailović, koji služi doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubistva šefice švedske diplomatije Ane Lind, ove sedmice je napao jednog zatvorenika, izvestili su danas lokalni mediji.

"Ubo ga je nožem na isti način kao što je ubo ministarku spoljnih poslova Anu Lind" 2003. godine, preneo je dnevnik "Aftonbladet", pozivajući se na neimenovani izvor iz zatvora Kumla, gde Mijailović služi kaznu.

Prema pisanju tog lista, Mijailović (33) napao je u >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << četvrtak 21-godišnjeg zatvorenika u trenutku kada su odlazili s radne terapije za zatvorenike s mentalnim poremećajima, naveo je AFP.

Ubica Ane Lind: Ubio sam jer sam mrzeo političare

Napadi na policiju ili gej paradu?

Prekinut štrajk policije

Bez ikakvog upozorenja, "Mijailović je iznenada napao žrvu šrafcigerom. Žrtva je pala... a odeća mu je bila prekrivena krvlju", rekao je švedskom dnevniku očevidac incidenta.

Direktor zatvora u centraloj Švedskoj, Kenet Gustafson, potvrdio je Frans presu da se dogodio "ozbiljan incident", ali nije želeo da precizira koji su zatvorenici u njemu učestvovali.

"Jedan zatvorenik je napao drugog oštrim predmetom", rekao je Gustafson i dodao da je žrtva prebačena u bolnicu pošto je nekoliko puta ubodena u jetru i da je u stabilnom stanju.

Napadač će, prema njegovim rečima, biti u izolaciji dok istraga ne bude okončana.

Prema navodima izvora na koji se poziva "Aftonbladet", 21-godišnji zatvorenik nije pre napada imao nikavih nesuglasica s Mijailovićem, koji ga je, kako se čini, nasumično izabrao za žrtvu.

"To je mogao da bude bilo ko", rekao je taj izvor.

Mijailović je 10. septembra 2003. godine izbo Anu Lind nožem u ruke, grudni koš i abdomen u tržnom centru u Stokholmu. Lindova je u trenutku napada bila u kupovini, bez telohranitelja. Preminula je od posledica unutrašnjeg krvarenja 13 sati kasnije.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mijailović napao zatvorenika šrafcigerom

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Dec.2011

Mijailo Mijailović, koji služi doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubistva šefice švedske diplomatije Ane Lind, ove sedmice je napao jednog zatvorenika.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

MIJAILO MIJAILOVIĆ ŠRAFCIGEROM UBO ZATVORENIKA U ŠVEDSKOJ

Izvor: Kurir, 31.Dec.2011

STOKHOLM - Mijailo Mijailović, koji izdržava doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubistva šefice švedske diplomatije Ane Lind, ove sedmice je napao jednog zatvorenika.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.