Miholjdanski susreti u Bačkom Bregu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2009, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Miholjdanski susreti" u Bačkom Bregu

BAČKI BREG - Prva međunarodna manifestacija narodnih rukotvorina, pod nazivom "Miholjdanski susreti" biće održana u Bačkom Bregu u nedelju 27. septembra u organizaciji Udruženja građana "Brežanke".

Kako je za RTV rekla Marija Ivošev, predsednica Upravnog odbora ovog udruženja, na manifestaciji će, pored žena iz Bačkog Brega i građana Opštine Sombor, učestvovati i gosti iz Hrvatske i Mađarske. Ona ističe da je programom predviđena i etno-izložba >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pod nazivom "Šokci kroz vekove" .

Ivošev je dodala da će HKPD "Silvije Kranjčević" iz Bačkog Brega otpevati dve izvorne pesme, a biće upriličena i modna revija u etno stilu na kojoj će biti predstavljene rukotvorine u savremenom odevanju (prsluci, bluze, suknje).

Takođe, predviđen je i izbor za najlepšu tacnu kolača i peciva, kao i najlepše uređenog štanda, dok je izložba narodnih rukotvorina humanitarnog karaktera.

Svečano otvaranje održaće se u Domu kulture u Bačkom Bregu sa početkom u 11 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.