Mihajlovićeva sa pet ambasadora o ulaganjima u infrastrukturu

Izvor: RTS, 19.Jan.2017, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva sa pet ambasadora o ulaganjima u infrastrukturu

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović sastala se sa ambasadorima pet zemalja u Beogradu s kojima je razgovarala o ulaganjima u infrastrukturu Srbije, evropskim integracijama i bilateralnim odnosima sa tim zemljama, saopšteno je danas iz njenog ministarstva.
U razgovoru sa ambasadorom Rumunije Oanom Kristinom Popom, ministarka Mihajlović je istakla značaj saradnje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u oblasti saobraćaja. Popa i Mihajlovićeva su razgovarali i o vanrednoj situaciji na Dunavu zbog leda.

Ambasador Republike Koreje Jo Dejong istakao je da su korejske firme veoma zainteresovane da ulažu u Srbiji, a ta zemlja prema njegovim rečima ima i naprednu tehnologiju, pa je korisna i razmena znanja.
Mihajlovićeva je u razgovoru sa Je Dejongom istakla da je Srbija po uslovima poslovanja na "Duing biznis" listi Svetske banke za prethodne dve godine napredovala 44 mesta, a ove godine je rangirana u prvih 10 zemalja sveta po sprovedenim reformama.
Dodala je da je cilj Srbije da uđe u grupu 20 zemalja koje imaju najbolje uslove za kompanije.
Sa ambasadorom Švajcarske Filipom Geom Mihajlovićeva je razgovarala o poziciji Srbije na "Duing biznis" listi i planovima za postizanje bolje pozicije, kao i o socijalnoj komponenti, inkluziji Roma i rodnoj ravnopravnosti.
Ge i Mihajlovićeva su se složili da bi rodna ravnopravnost trebalo da bude deo svih javnih politika pa i švajcarske strategije o saradnji sa Srbijom.Na sastanku Mihajlovićeve sa ambasadorom Grčke Elijasom Elijadisom bilo je reči o bilateralnoj saradnji.
"Skora poseta grčkog premijera Aleksisa Ciprasa Srbiji na poziv premijera Aleksandra Vučića veoma je važan korak ka još boljoj saradnji dve zemlje", rekao je Elijadis i dodao da Grčka podržava evropski put Srbije, ali kao je rekao, ne samo da Srbija želi u EU, nego i EU želi reformisanu Srbiju.
Ambasador Turske Tanju Bilgic i Mihajlovićeva razgovarali su o projektima u oblasti putne infratrukture na kojima dve zemlje rade.
Dodao je da će mu prioritet biti privlačenje turskih investitora u Srbiju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.