Mihajlovićeva sa Godfrijem: Srbija atraktivna za investicije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2019, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva sa Godfrijem: Srbija atraktivna za investicije

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, sastala se danas s novoimenovanim ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Entonijem Godfrijem, i sa njim razgovarala o nastavku saradnje dve države.

Mihajlovićeva je poželela dobrodošlicu novom ambasadoru SAD, izrazivši očekivanje da će dosadašnja dobra saradnja biti nastavljena i unapređena i u njegovom mandatu.

"Hvala vam na podršci koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pružate našoj zemlji i Vladi Srbije. Srbija se menja i nije ista kao pre pet godina, danas smo ekonomski i politički stabilni, što nam daje mogućnost da krenemo i u novi investicioni ciklus vredan više od 10 milijardi evra", rekla je ona.

Ambasador Godrfi čestitao je potpredsednici Vlade i njenom timu na rezultatima koje su postigli, istakavši veliki značaj Ministarstva za unapređenje srpske ekonomije.

"Ponosan sam na saradnju naše dve zemlje, posebno kada je Duing biznis lista u pitanju. Srbija je divna zemlja i zajedničkom saradnjom treba da pokažemo koliko je atraktivna za nove investicije i ulaganja. Nastavićemo da pružamo podršku Srbiji na putu reformi i ekonomskog prosperiteta", rekao je Godfri.

U znak dobrodošlice, potpredsednica Mihajlović poklonila je ambasadoru Godfriju azbuku u zlatovezu, rad srpskih žena sa sela, koje u okviru inicijative Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, NALED-a i Etno-mreže "Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima" proizvode tradicionalne srpske rukotvorine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.