Mihajlovićeva deo tima za dijalog s Prištinom

Izvor: Mondo, 11.Okt.2012, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva deo tima za dijalog s Prištinom

Ministarka energetike, razvoja i životne sredine Zorana Mihajlović izjavila je da će biti uključena u pregovarački tim Srbije za razgovore sa Prištinom, jer je pitanje energetike jedna od najvažnijih tema u dijalogu.

Mihajlovićeva je RTV Vojvodine kazala da Ministarstvo energetike, razvoja i životne sredine pripremea materijal sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i da su "ozbiljno u tom poslu", imajući u vidu da su energetika i telekomunikacije veoma važan deo u razgovorima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
"Maksimalno ćemo se potruditi da imamo sve što je potrebno da bismo mogli sa pravom i kako treba da pregovaramo", rekla je Mihajlovićeva, dodajući da se od prvog dana od kada je u Ministarstvu radi na strategiji i planu, o čemu će u dijalogu biti reči.

Ministarstvo, kako je dodala, nije čekalo da bude imenovan pregovarački tim, jer je znalo šta ga čeka u narednom periodu, zbog čega je krenulo s "pripremanjem informacija i podataka i nekoliko varijanti kako krenuti u dalje pregovore".

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da će šef pregovaračkog tima Srbije za razgovore sa Prištinom biti poznat do kraja nedelje i da će to biti "važna politička ličnost".

Vlada Srbije će do kraja nedelje imenovati premijera Srbije Ivicu Dačića za šefa pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom, a u timu će najverovatnije biti i Vučić, pišu Novosti.

Dačić bi trebalo operativno da vodi dijalog sa kosovskim Albancima, uz političku i savetodavnu podršku predsednika Tomislava Nikolića, čija će platforma za Kosovo i Metohiju da bude temeljni dokument za nastup naše delegacije, piše list.

Prema informacijama listza, nije isključeno da uz Dačića bude i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, a u dijalog će se sigurno uključivati i ostali ministri u zavisnosti od tema koje se budu otvarale.

Stolice u našem timu trebalo bi da zauzmu i Marko Ðurić, savetnik predsednika za spoljnu politiku, kao i Aleksandar Vulin, koji vodi Kancelariju za Kosovo i Metohiju.

Vulin je Vladi uputio kriterijume po kojima će se određivati legitimni predstavnici Srba iz pokrajine, koji

će, takođe, biti u delegaciji Beograda, pišu "Novosti."

(MONDO, foto:Tanjug, Miloš Jelesijević)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.