Mihajlovićeva: Deca i žrtve nasilja ne smeju da budu deo političke kampanje

Izvor: RTS, 20.Feb.2017, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva: Deca i žrtve nasilja ne smeju da budu deo političke kampanje

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović je poručila da nijedan kandidat za predsednika, niti bilo koja politička stranka, ne smeju da zloupotrebljavaju žrtve porodičnog ili vršnjačkog nasilja.
Mihajlovićeva je ocenila da je obraćanje majke Alekse Jankovića, dečaka koji je pre šest godina izvršio samoubistvo zbog nasilja koje je trpeo od vršnjaka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u školi, na skupu predsedničkog kandidata Saše Jankovića, najdrastičniji primer zloupotrebe dece zarad političke kampanje.
Navodeći da je tako nešto nedopustivo i da je mislila da je to vreme iza nas, Mihajlović je ocenila da bi Janković morao da zna, kao neko ko je deset godina obavljao posao zaštitnika građana, da je jedno kad se pojedinačnim slučajevima nasilja bavi kao zaštitnik građana, a sasvim drugo kad se oni koriste u političke svrhe, u cilju iznošenja kritike na račun državnih institucija.
Mihajlovićeva je pozvala institucije zaštitnika građana, poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Kancelariju za ljudska i manjiska prava, Savet za prava deteta, kao i nevladine organizacije koje se bave zaštitom prava deteta i problemom nasilja, da reaguju i ne dozvole da se tragedija deteta zloupotrebljava zarad dnevne politike.
''Apelujem na sve učesnike u političkom životu, a posebno u predstojećoj predizbornoj kampanji, da ne koriste žrtve porodičnog i vršnjačkog nasilja i članove njihovih porodica za političku promociju, već da daju doprinos zajedničkim naporima u borbi protiv tog ozbiljnog društvenog problema'', istakla je Mihajlovićeva.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.