Mihajlović sa potpredsednikom Ziđina o razvoju i ekologiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2021, 12:32

Mihajlović sa potpredsednikom "Ziđina" o razvoju i ekologiji

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa potpredsednikom "Ziđin majning grupe" Šen Šaojengom o investicijama ove kompanije u Srbiji i zaštiti životne sredine tokom rudarskih aktivnosti.

"Verujem da zajedničkim radom možemo biti još efikasniji, jer želimo da kompanije i projekti koji su za nas strateški važni budu uspešni. Posebno je važno da sve rudarske aktivnosti budu praćene brigom o zaštiti životne sredine u lokalnim zajednicama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jer je to jedini način da imamo održivo i zeleno rudarstvo u Srbiji", rekla je Mihajlović, saopštilo je resorno ministarstvo.

Na sastanku je razgovarano i o aktivnostima u vezi sa izgradnjom rudnika bakra i zlata "Čukaru Peki“, uključujući rešavanje pitanja napajanja električnom energijom, razvojnim planovima kompanije "Ziđin" u Srbiji, rešavanju problema zagađenja reke Pek, kao i problema koje lokalno stanovništvo ima usled rudarskih aktivnosti.

Šen Šaojeng je zahvalio ministarki na podršci efikasnoj realizaciji projekata "Ziđina" u Srbiji, koju ta kompanija smatra jednom od ključnih zemalja za svoje poslovanje.

On je ministarku Mihajlović informisao o planovima kompanije u vezi s investicijama i aktivnostima na rudarskim projektima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlovićeva sa predstavnicima "Ziđina" o razvoju i ekologiji

Izvor: RTS, 12.Maj.2021

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, razgovarala je sa potpredsednikom "Ziđin majning grupe" Šen Šaojengom o investicijama ove kompanije u Srbiji i zaštiti životne sredine u rudarskim aktivnostima. . "Verujem da zajedničkim...

Nastavak na RTS...

Ministarka Mihajlović razgovarala sa potpredsednikom „Ziđin majninga“ o investicijama i zaštiti životne sredine

Izvor: Bor030.net, 13.Maj.2021, 07:02

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je sa potpredsednikom “Ziđin majning grupe” Šen Šaojengom o investicijama ove kompanije u Srbiji i zaštiti životne sredine tokom rudarskih aktivnosti. “Verujem da zajedničkim radom možemo biti još efikasniji, jer želimo da...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.