Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Sep.2019, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović i Кremlik: Srbija i Češka imaju šta da nauče jedna od druge

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas, tokom sastanka sa češkim ministrom transporta Vladimirom Кremlikom, da dve države mogu da nauče mnogo jedna od druge, kao i da je razmena iskustava u realizaciji velikih projekata, posebno u železničkom saobraćaju, važna za dalji razvoj.

"Takođe, posvećeno radimo na evropskim integracijama naše zemlje i tu nam iskustvo Češke može pomoći, posebno imajući u vidu da je vaša >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zemlja članica Višegradske grupe, sa kojom kao država želimo još više da sarađujemo", izjavila je ona, a preneo je njen Kabinet.

Vladimir Кremlik je zahvalio na gostroprimstvu, rekavši da Češka želi da doprinese povezivanju centralne Evrope i zapadnog Balkana.

"Saobraćajno povezivanje je važno i za nas i svesni smo značaja povezivanja i u vašem regionu. Realizujemo dosta projekata, ali želimo da budemo brži i efikasniji. Vaše iskustvo u izdavanju građevinskih dozvola nam je veoma korisno, imajući u vidu da želimo da pojednostavimo procedure", rekao je on.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.