Mihajlović: Žene pre 77 godina izborile pravo glasa, borba za rodnu ravnopravnost još traje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2022, 09:58

Mihajlović: Žene pre 77 godina izborile pravo glasa, borba za rodnu ravnopravnost još traje

"Pre 77 godina žene u Jugoslaviji izborile su se za pravo glasa. Bio je to važan korak u osvajanju sloboda. Ali, naša borba još uvek traje. Žene su i danas žrtve porodičnog i partnerskog nasilja, manje su plaćene za iste poslove, iako u većem procentu završavaju fakultete i doktorske studije, nema ih dovoljno na mestima na kojima se donose odluke i trpe diskriminaciju na poslu i u društvu samo zato što su žene", poručila je potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Кoordinacionog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tela za rodnu ravnopravnost, Zorana Mihajlović.

"Sve dok je tako, naš posao nije završen. Zarad svih tih žena koje su se 1945. izborile za jedno od osnovnih prava, ali i zarad devojčica i mladih žena pred kojima je život, nemamo pravo da stanemo u našoj borbi - a to je borba za bolje društvo u kojem i žene, kao i muškarci, imaju jednake uslove i mogućnosti, ništa više od toga", rekla je Mihajlovićeva.

Žene u Jugoslaviji izborile su se za pravo glasa 11. avgusta 1945. godine

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.