Mihajlović: Žene i muškarci moraju biti ravnopravni

Izvor: Radio 021, 08.Mar.2015, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Žene i muškarci moraju biti ravnopravni

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović ocenila je da žene i muškarci u Srbiji moraju biti ravnopravni i da jedino merilo uspeha mora biti ideja i predan rad, a ne rodna pripadnost.

"Imamo hrabre, obrazovane i posvećene žene koje moraju imati pravo na slobodu izbora, jednake uslove i plate za posao koji obavljaju, život bez nasilja i diskriminacije", navodi se u saopštenju potpredsednice Vlade Srbije.

Dodaje se da žene i muškarci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Srbiji moraju imati jednake šanse. "U 2015. godini izmenićemo antidiskriminaciono zakonodavstvo i Zakon o rodnoj ravnopravnosti i nastaviti da radimo na unapređivanju položaja žena u Srbiji i promovisanju principa ravnopravnosti, jer isti uslovi i jednaka prava moraju da važe za sve", navodi se u saopštenju Mihajlovićeve.

Dodaje se da će se Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade, kao i ona lično zalagati za poštovanje Ustava, doslednu primenu zakona i politiku jednakih mogućnosti.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.