Mihajlović: Završićemo prugu Valjevo-Loznica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2018, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Završićemo prugu Valjevo-Loznica

Pruga Valjevo - Loznica je važna za državu i njena izgradnja biće nastavljena najverovatnije 2019. godine, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Mihajlović je odgovarajući na pitanja novinara tokom posete Valjevu rekla da se ta pruga gradi već oko 20 godina i da je izgrađeno svega tri ili četiri kilometra od oko 60 kilometara, kao i da je potrebno obezbediti više od 210 miliona evra.

Kaže da ta sredstva ne mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se obezbede odjednom iz budžeta, ali da postoji veliki interes za gradnju te pruge, pošto bi bila vrlo isplativa.

Mihajlović je podsetila da je ranije iz ruskog kredita izdvojen novac i napravljena projektno - tehnička dokumentacija za prugu Valjevo - Loznicu.

"Interes vlade i cele Srbije, a to je i deo naše strategije, jeste sigurna izgradnja ove pruge, zatim dalja modernizacija pruge od Beograda ka Nišu i nastavak obnove pruge Beograd - Bar", rekla je Mihajlović.

Ističe da je pruga Valjevo - Loznica važna zbog mnogih investicija i dolaska novih investitora.

"Najverovatnije, ako budemo uspeli da napravimo sve dogovore, a plan nam je do to uradimo do leta, sledeće godine možemo da očekujemo nastavak radova na toj pruzi", dodala je ministarka Mihajlović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.