Mihajlović: Zakon može da se menja, ali nema tolerancije na prekoračenje brzine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2019, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Zakon može da se menja, ali nema tolerancije na prekoračenje brzine

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je, povodom najava da bi se na pojedinim deonicama auto-puteva mogla tolerisati brzina od 150 kilometara na sat, da nema ništa protiv da se menja Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima, ali da tolerancije na prekoračenje brzine neće biti.

''Mi smo zahvaljujući povećanom broju kilometara autoputeva koje smo napravili, već pomerili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ograničenje brzine sa 120 na 130 km/h. Nemam ništa protiv da se menja zakon, ali imam protiv bilo kakve tolerancije na kilometre'', rekla je Mihajlovićeva za TV Prva.

V. d. direktora ''Putevi Srbije'' Zoran Drobnjak izjavio je prošle sedmice da će to preduzeće predložiti MUP-u da se na auto-putevima toleriše prekoračenje brzine od 20 kilometara na sat, što znači da će na određenim delovima auto-puteva biti dozvoljena maksimalna brzina i do 150 kilometara na sat.

Drobnjak je za Tanjug objasnio da to znači da će se na delovima auto-puta gde je znakom predviđeno 130 kilometara na sat tolerisati vožnja do 150 kilometara na sat, a da će na delovima gde je maksimalna brzina, primera radi, 100 kilometara na sat, moći da se vozi 120 kilometara na čas.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Zakon može da se menja, ali nema tolerancije

Izvor: Blic, 13.Nov.2019

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je, povodom najava da bi se na pojedinim deonicama autoputeva mogla tolerisati brzina od 150 kilometara na sat, da nema ništa protiv da se menja Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima, ali da tolerancije na prekoračenje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.