Mihajlović: Svi smo izbeglice, a Srbi to najbolje razumeju

Izvor: B92, 20.Jun.2018, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Svi smo izbeglice, a Srbi to najbolje razumeju

Teško da postoji narod koji bolje od Srba razume svu patnju izbeglištva, poručila je ministarka Zorana Mihajlović, povodom Svetskog dana izbeglica.

Navela je da smo sa izbeglicama širom Srbije delili ono što imamo, kao što su neki drugi s nama delili kad smo mi bili izbeglice.

"To smo i na delu pokazali brigom, domaćinskim odnosom prema milionima izbeglica iz Sirije, Avganistana i drugih zemalja tokom najnovijeg i najvećeg migrantskog talasa", kaže Zorana Mihajlović, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

"Bili smo i jesmo dobri domaćini jer znamo šta znači bežanje od rata, smrti i uništenja, i šta znači želja da imamo mir, život i dom za svoju porodicu. Sve smo to mi već nekoliko puta prošli, opstali smo i opstaćemo", poručila je Mihajlović, a prenosi u saopštenju njen kabinet.

Kako je rekla, Evropska unija koja je sama nastala na ideji ravnopravnosti, humanosti i demokratije, danas mora da pronađe rešenje za ove ljude.

"Rešenje dostojno ljudi, a ne rešenje zbog kog će je se pokolenja stideti. Zato nas vređa i boli kada vidimo kako se neki drugi danas ponašaju prema izbeglicama, kako odvajaju decu od svojih majki, kako se žicama zatvaraju u svoja dvorišta i ostaju nemi na patnju ovih ljudi", rekla je Mihajlović.

Istakla je da je Srbija, kao i uvek, spremna da ponese svoj deo tereta u rešenju ovog problema, jer znamo da smo svi mi izbeglice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.