Izvor: S media, 07.Sep.2012, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Struja i gas neće poskupeti

Zorana Mihajlović, ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine kaže da do kraja godine neće biti poskupljenja struje napominjući da država mora da ima u vidu da čak 70 odsto građana Srbije nije u stanju da redovno plaća račune za struju.

Ona otkriva i da Vlada razmatra mogućnost otpisa dela kamate neplatišama, među kojima su i brojna preduzeća.

Ministarka Mihajlović kaže da se nada i da neće biti restrikcija:

" Učinićemo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sve da remonti budu završeni na vreme i da obezbedimo dovoljne količine energije. Bez obzira na sušu, mi smo zemlja koja već 27 godina nije izgradila nijedan elektro-energetski objekat. Trošili smo struju mnogo više po jedinici društvenog proizvoda nego što to rade sve druge zemlje u okruženju. Potrošnja struje godišnje raste za 1,5 odsto."

Ministarka takođe kaže da ove godine neće biti ni poskupljenja gasa.

"Ali mora da se promeni način upravljanja “Srbijagasom”, koji je, nažalost, u ogromnim dugovima i velikim kreditima."

(Novosti)

FOTO: Media centar, Beograd

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.