Mihajlović: Srbija u energetskoj krizi

Izvor: Radio 021, 16.Sep.2014, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Srbija u energetskoj krizi

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas da je Srbija u energetskoj krizi, jer joj fali struja koju će morati da uvozi i u narednom periodu.

"Srbiji fali struja. Mi dnevno danas dajemo gotovo 400.000 evra na uvoz električne energije", rekla je Mihajlović za B92.

Prema njenim rečima, ozbiljan problem elektroenergetskog sistema vezan je za kopove, a pored struje koja nam fali, koja će nam faliti i koju ćemo uvoziti treba da uvozimo i ugalj.

"Što više uglja uvezemo manje ćemo, uvesti struje", napomenula je ministarka i dodala da nam, takođe, fale gas i mazut.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Srbija u energetskoj krizi

Izvor: Mondo, 17.Sep.2014, 17:23

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Srbija u energetskoj krizi jer nedostaju struja, gas, ugalj i mazut, ali da će vlada učiniti da se energetska stabilnost podigne na viši nivo...Foto: Beta, Miloš Miškov.."Srbija nije mogla da utiče na dva spoljna faktora - majske poplave,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.