Izvor: RTS, 02.Nov.2020, 16:59

Mihajlović: Puno je problema u "Srbijagasu"

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajloviću u objavi na Instagramu se osvrnula na poslovanje "Srbijagasa" i ocenila da je puno problema u tom preduzeću.
Kao potpredsednici Vlade i resornoj ministarki dužnost joj je, kaže, i patriotska obaveza da radi u interesu svoje države i građana.

"U tom smislu mene zanimaju samo rad i rezultati. Da budem potpuno otvorena, puno je problema u 'Srbijagasu', posebno ako govorimo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o ćerkama firmama, počev od 'Transportgasa', 'Gastransa', 'Sogaza' i slično. Da ne bude dileme, ne zanima me ko je direktor javnog preduzeća, već da li se radi odgovorno i u interesu zemlje. A interes je samo jedan - energetska stabilnost Srbije. I to važi za svako preduzeće - EPS, EMS, Resavicu i ostale", napisala je Mihajlovićeva.
Kaže da energetika treba da nam donese dobitke i profit, a ne gubitke.
Napomenula je da je energetika sektor sa puno potencijala, da država treba da zarađuje na tome, a samim i tim i građani, a ne da pojedinci zarađuju i bogate se, a energetika da siromaši, jer onda siromaše i država i gradani.
"Znam da će biti raznih napada na mene i pokušaja medijskih manipulacija, na to sam navikla, jer, dok se ja protiv toga borim, da li mislite da će taj neko to tek tako da pusti i da ćuti, a ugrožena mu je zarada", upitala je Mihajlović.
Istakla je da je važno da građani veruju u Vladu Srbije i u nju i poručila da će nastaviti da se bori za ovaj sektor i da ga učini vodećim u Srbiji, jer je to u interesu naše zemlje i naših građana.
Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović došao je u subotu na sastanak potpredsednice Vlade Srbije i ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović bez saradnika, njenu molbu da u tom slučaju napusti sastanak je odbio da uvaži, pa ga je obezbeđenje, na poziv ministarke, udaljilo sa skupa.
Mihajlovićeva je u subotu održala sastanak sa direktorima javnih preduzeća iz ovog resora, a pre kraja skupa Bajatović je udaljen sa sastanka, zbog, kako je tada saopšteno, "nepoštovanja institucije Vlade Srbije".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mihajlović: U Srbijagasu postoji mnogo problema

Izvor: Danas, 02.Nov.2020

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ocenila je danas da u Srbijagasu postoji mnogo problema i istakla da je njena dužnost i "patriotska obaveza" da radi u interesu države i da je u tom smislu zanima samo rad.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.