Mihajlović: Podrška merama za borbu protiv nasilja

Izvor: N1 televizija, 15.Jul.2016, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Podrška merama za borbu protiv nasilja

Predsednica Koordinacionog tela Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović saopštila je da podržava mere sprečavanje nasilja nad ženama i decom koje je predstavila Vladina radna grupa koju je predvodio mandatar Aleksandar Vučić.

"Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost pozdravlja predlog da se promeni zakonska regulativa kako bi nasilnici, a ne žrtve, napuštali kuće. Donošenje novog zakona o sprečavanju nasilja, besplatna pravna pomoć za žrtve nasilja, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << takođe je korak u dobrom pravcu, kao i pooštravanje minimalnih i maksimalnih kazni za nasilje nad ženama i decom i uvođenje novih krivičnih dela. Želim da naglasim da na svim ovim merama Koordinaciono telo insistira od svog osnivanja", rekla je Zorana Mihajlović.

Ona je dodala i da je za uspešnu borbu protiv nasilja nad ženama i decom neophodna profesionalizacija i specijalizacija policajaca i svih uključenih koji se se baviti ovim krivičnim delima, što je takođe najavila radna grupa.

Prema njenim rečima, na nasilje ne može da se odgovara samo novim kaznama i još većom silom, već u tu akciju mora da se uključi čitavo društvo, mediji i nevladin sektor.

"O nasilju nad ženam i decom moramo da razgovaramo u školama, u bolnicama, ambulantama, porodicama... Moramo da prijavljujemo svaku vrstu nasilja, kao i da nadležni odmah na ove prijave odgovore. Zajedno sa medijima da dođemo do najboljeg načina kako će tretirati i kako će se baviti problemom nasilja nad decom i ženama", rekla je Zorana Mihajlović.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Mihajlovićeva: Nasilnici da napuštaju kuće, a ne žrtve

Izvor: Blic, 15.Jul.2016

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije Zorana Mihajlović podržala je mere za sprečavanje nasilja nad ženama i decom koje je danas promovisala Radna grupe vlade na čelu sa premijerom Aleksandarom Vučićem...U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Mihajlovićeva kaže...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.