Mihajlović: Neophodna reforma Srbijagasa

Izvor: RTS, 09.Okt.2013, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Neophodna reforma "Srbijagasa"

Reforma "Srbijagasa" je neophodna, rekla Zorana Mihajlović i najavila da će plan rekonstrukcije te kompanije do kraja godine biti pred Vladom Srbije.

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da svako ko zuastavlja reformisanje "Srbijagasa" direktno utiče na zaustavljanje engergetskog sporazuma Srbije i Rusije.

Zorana Mihajlović rekla je da je lider DS Dragan Đilas iskoristio i uništio sve institucije kojima je upravljao, dok su njegove kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vrtoglavo rasle, uz ocenu da se "ponašao prilično parazitski sve ovo vreme".

Mihajlović je kao primer navela Narodnu kancelariju gde je Đilas bio direktor, a koja danas ne funkcioniše i dodala da je Beograd, čiji je gradonačelnik bio, danas najzaduženiji od svog osnivanja.

Ona je dodala i da je košarka na najnižim greanama, a Đilas je predsednik Košarkaškog saveza Srbije.

Mihajlovićeva je novinarima na otvaranju sajmova energetike i ekologije u Beogradu rekla da "Srbijagas" mora da se reformiše.

"Ja o tome govorim godinu dana i neću odustati. Vrlo sam strpljiva, samo što "Srbijagas" ne može više da čeke", istakla je Mihajlović. 

Ministarka je dodala da će do kraja godine plan restrukturiranja Srbijagasa biti pred Vladom.

Vlada Srbije i Ministarstvo energetike, kako je saopšteno ove nedelje, odlučni su u nameri da "Srbijagas" izvuku iz teške situacije i od njega naprave firmu koja će uspešno poslovati na tržišnim principima i biti konkurentna na domaćem i stranom tržištu.

Od "Srbijagasa" zatraženo je da dostavi "ličnu kartu" preduzeća, odnosno kompletne podatke o poslovanju i poslovanju povezanih preduzeća, na osnovu kojih će biti donet plan aktivnosti na rešavanju teške situacije u kojoj se kompanija nalazi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.