Mihajlović: Ne zanima me ko je direktor, u Srbijagasu problemi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2020, 15:48

Mihajlović: Ne zanima me ko je direktor, u Srbijagasu problemi

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, nakon pokušaja "disciplinovanja" direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića, u subotu, danas se na Instagramu osvrnula i na poslovanje Srbijagasa i ocenila da je puno problema u tom preduzeću.

Kao potpredsednici Vlade i resornoj ministarki dužnost joj je, kaže, i patriotska obaveza da radi u interesu svoje države i naših građana.

"U tom smislu mene zanimaju samo rad i rezultati. Da budem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potpuno otvorena, puno je problema u Srbijagasu, posebno ako govorimo o ćerkama firmama, počev od Transportgasa, Gastransa, Sogaza i slično", napisala je Mihajlović.

"Da ne bude dileme, ne zanima me ko je direktor javnog preduzeća, već da li se radi odgovorno i u interesu zemlje. A interes je samo jedan - energetska stabilnost Srbije. I to važi za svako preduzeće - EPS, EMS, Resavicu i ostale", dodala je Mihajlović.

Kaže da energetika treba da nam donese dobitke i profit, a ne gubitke.

Napomenula je da je energetika sektor sa puno potencijala, da država treba da zarađuje na tome, a samim i tim i građani, a ne da pojedinci zarađuju i bogate se, a energetika da siromaši, jer onda siromaše i država i građani.

"Znam da će biti raznih napada na mene i pokušaja medijskih manipulacija, na to sam navikla, jer, dok se ja protiv toga borim, da li mislite da će taj neko to tek tako da pusti i da ćuti, a ugrožena mu je zarada", upitala je Mihajlović.

Istakla je da je važno da građani veruju u Vladu Srbije i u nju i poručila da će nastaviti da se bori za ovaj sektor i da ga učini vodećim u Srbiji, jer je to u interesu naše zemlje i naših građana.

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović došao je u subotu na sastanak potpredsednice Vlade Srbije i ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović bez saradnika, njenu molbu da u tom slučaju napusti sastanak je odbio da uvaži, pa ga je obezbeđenje, na poziv ministarke, udaljilo sa skupa.

Mihajlović je u subotu održala sastanak sa direktorima javnih preduzeća iz ovog resora, a pre kraja skupa Bajatović je udaljen sa sastanka, zbog, kako je tada saopšteno, "nepoštovanja institucije Vlade Srbije".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zorana smenjuje Bajatovića – već deset godina   

Izvor: Istinomer.rs, 03.Nov.2020, 08:57

“Vi imate i direktore javnih preduzeća, poput direktora ‘Srbijagasa’ Dušana Bajatovića. Njegova mesečna primanja su 10.000 evra. To je 300 puta više od najniže plate u Srbiji. To je sramota. To su naše pare, to je novac građana. Pri tome on je direktor preduzeća koje je zaduženo 700 miliona...

Nastavak na Istinomer.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.