Mihajlović: Naredna godina u znaku gradnje, bolji život 2016.

Izvor: Politika, 28.Dec.2014, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Naredna godina u znaku gradnje, bolji život 2016.

BEOGRAD – Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović poručila je danas da će 2015. biti godina gradnje u Srbiji i da će građani zahvaljujući preduzetnim reformama, koje će biti nastavljene i u narednoj godini, živeti bolje u 2016.

„Verujem da će 2016. biti godina u kojoj ćemo bolje živeti, jer smo mnoge reforme sproveli ove godine, a predstoje nam i u 2015. značajne stvari kao što su uvođenje elektronske građevinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << dozvole, rešavanje pitanje konverzije zemljišta i druge”, naglasila je Mihajlović.

Na pitanje kako komentariše tvrđe opozicije da vlada nije dobro radila i da će je narod smenjivati na ulici, Mihajlović ističe da je vlada premijera Aleksandra Vučića napravila nekoliko velikih iskoraka i donela sistemske zakone.

Vlada je prvi put napravila jasan budžet u kome se zna ko šta radi i koliko će da se troši, a predviđeno je onoliko novca koliko imamo, dodala je ona gostujući na TV Pink.

Mihajlović navodi da će 2015, zahvaljujući novom Zakonu o planiranju i izgradnji, biti godina gradnje i da će Srbija biti veliko gradilište, s obizorom da će se graditi koridori, putevi, modernizovaće se železnica, graditi novi blok u energetici...

„Razumemo predsednika DS Bojana Pajitića, on ne može da funkcioniše u uređenom sistemu, jer da je mogao on bi sistem uredio u prethodnom periodu. On i može samo da funkcioniše na ulici, ali moram da kažem da takvu želju ne može niko da mu ispuni, ne može ni Deda mraz da mu ispuni tu želju jer je prerastao te godine”, istakla je Mihajlović.

Ova država funkcioniše i u ovoj zemlji se zna red dodala je ona.

Mihajlović je navela da se znaju prioriteti, na primer putni Koridor 10 će biti završen u 2016. godini, a do 2017. Koridor 11, odnosno autoput od Beograda do Čačka.

Prema njenim rečima, izgradnja pruge Beograd - Budimpešsta je veliki projekat koji je dogovoren sa kineskim partnerima i tu će vozovi ići brzinom od 180 ili 200 km na sat i do Budimpešte će se stizati za 2,45 sata umesto osam sati.

Ona je poručila da će država stati iza svake dobre kompanije koja želi u Srbiji da investira novac.

„Sutra ću predstaviti crne i bele liste izvođača radova, da vidimo ko izmiruje obaveze prema državi, radnicima, ispunjava standarde i drugo”, dodala je potpredsednica vlade.

Na pitanje o rekonstrukciji vlade i izjavi ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, ona je kazala da je bivša britanska premijerka Margaret Tačar imala devet rekonstrukcija vlade tokom svoja dva mandata i da su oba bila odlična.

„Ne vidim zašto se neko boji rekonstrukcije u Srbiji ako ona donosi bolje, a rekla bih po izjavi prvog potpredsednika vlade (Dačića) da se neko boji”, kazala je Mihajlović.

„Mislim da (Dačićev) komentar uopšte nije bio dobar, on je bio premijer i zna kako se te stvari rade. Naš interes, SNS, premijera i ove vlade jeste da imamo efikasnu i vrednu vladu i ako ona može da bude efikasnija i ako bilo šta u toj vladi rekonstruišemo i promenimo naravno da nećemo čekati izbornu godinu već ćemo to uraditi ranije”. kazala je ona.

Kako je rekla, vlada zaista nije razgovarala o rekonstrukciji.

„Možda je to tema interesanta za medije, samo je prvi neko iskočio da objasni kako ne bi da se rekonstruiše”, dodala je Mihajlović.

Pajtiću ni Deda Mraz ne može da pomogne

Temelj države je postavljen i najteže je prošlo, poručila je pdanas potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović povodom izjave predsednika vojvođanske vlade Bojana Pajtića „da će ovu vlast narod srušiti na ulici”.

„Pajtić bi jako voleo taj scenario, ono sto on ne moze da podnese je uređen sistem jer on to sam nije umeo da uradi. Jedino gde se on dobro snalazi je ulica van sistema, ali ni Deda Mraz ne moze da mu ispuni te zelje”, rekla je Mihajlović u izjavi za Tanjug.

„Pajtiću ni Deda Mraz više ne može da pomogne”, poručila je Mihajlović.

„Prvo, prestareo je za želje od Deda Mraza, drugo, zakasnio je jer su temelji drzave postavljeni i najteže je prošlo. Teško je još, ali zajedno sa narodom ova vlada će graditi državu da bi i gospodinu Pajtiću bilo dobro u njoj”, dodala je ona.

Tanjug

objavljeno: 28/12/2014

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.