Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Mar.2016, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Most preko Drine biće završen do 1. novembra

Most preko Drine između Ljubovije i Bratunca biće završen do 1. novembra, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Kako je saopštilo to ministarstvo, Mihajlović je obišla radove na izgradnji mosta u Ljuboviji zajedno sa potpredsednicom Vlade Republike Srpske i ministarkom prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije Srebrenkom Golić i ministrom saobraćaja i veza Neđom Trninićem.

"Most se zove Bratunac-Ljubovija, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dakle Bratoljub, ali ne samo to, Bratoljub znači ljubav između Republike Srpske i Ljubovije", rekla je Mihajlović, dodajući da su sami građani dali mostu to ime.

Ona je dodala da dinamika radova teče po planu bez obzira na nedavne poplave.

"Most će biti završen do 1. novembra, a slede radovi na pristupnim saobraćajnicama i puštanje u rad graničnog prelaza", kazala je Mihajlović.

Radovi obuhvataju izgradnju mosta, pristupnih saobraćajnica i zajedničkog prelaza, a vrednost je 13 miliona evra.

Srbija gradi ceo most i pristupnu saobraćajnicu u Ljuboviji, a Republika Srpska pristupnu saobraćajnicu i zajednički granični prelaz. Radovi su počeli 20. oktobra 2015, a rok za završetak radova na celom projektu je 19. septembar 2017. godine.

Most će biti dug 227 metara i imaće biciklističku i pešačku stazu. Vrednost projekta na strani Srbije je 660 miliona dinara, a Vlada je već uplatila 50 miliona za projektnu dokumentaciju.

Taj most će za privrednike iz RS biti najkraća veza sa Koridorom 11 i Lukom Bar.

Radovi na teritoriji Republike Srpske bi trebalo uskoro da počnu.

Međudržavnim sporazumom je predviđena olakšana procedura u distribuciji svih elemenata potrebnih za izgradnju mosta.

Izvođač radova je firma MBA-Ratko Mitrović - Niskogradnja, a projekat je uradio Saobraćajni institut CIP.

Sa strane Srbije se izvode radovi na fundiranju četiri stuba i jedan stub je počeo da se gradi. Most će imati ukupno osam stubova, od čega četiri u reci i po dva na svakoj obali.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.