Mihajlović: Moramo da zaštitimo sve žene od nasilnika

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Feb.2015, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Moramo da zaštitimo sve žene od nasilnika

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da bi zbog porasta porodičnog nasilja trebalo izmeniti definiciju porodice u Krivičnom zakon kako bi se zaštitile sve žene, a nasilnici završili na sudu.

„Žene treba da prijavljuju nasilje, pozvali smo ih, ali to nije dovoljno, moraju da se usklade definicije porodice iz porodičnog i krivičnog zakonika”, poručila je Mihajlović u Kraljlevu, gde je otvorila novu sportsku halu.

Cilj je da budu zaštićene, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kako venčane tako i nevenčane žene, kao i devojke.

“Jedna od prioriteta Vlade Srbije upravo jeste rad na ravnopravnosti, ranije je to bilo na pojedinim ministarstvima, a sada je na nivou premijera i potpredsednika vlade i bavimo se time”, rekla je Mihajlović, koja je predsednik Koordinacionog tela vlade za rodnu ravnopravnost.

Kako je rekla, kada neko prijavi nasilje onda to mora d ima svoj epilog i rezultat, tako da treba uskladiti sve zakonske pojamove da ne bi dolazili u situaciju da imamo “hiljade I hiljade prijave, a na kraju kao rezultat nažalost ubijene žene ili da niko ne bude osuđen”, istakla je Mihajlović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.