Mihajlović: Mere Prištine dodatno narušavaju političku stabilnost

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Dec.2018, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Mere Prištine dodatno narušavaju političku stabilnost

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da nove mere prištinskih institucija, kojima se proširuje lista robe na koju se odnose takse od 100 odsto, dodatno narušavaju političku stabilnost i šanse regiona da se ekonomski razvija.

 "Prištinskim političarima nije bilo dovoljno što su uvođenjem taksi blokirali dijalog sa Beogradom, nego su krenuli u potpuno zatvaranje svoje ekonomije. Takvim merama direktno rade protiv ekonomskog razvoja, a štetu od >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << toga imaju i Albanci i Srbi, jer gde nema slobodnog kretanja ljudi i robe, tu nema ni razvoja, ni perspektive, ni boljeg života", navela je Mihajlović u izjavi dostavljenoj medijima.

Kako je istakla, svaka nova blokada preti da povuče region u začarani krug nerazvijenosti, nestabilnosti i sukoba.

"Jedini izlaz iz toga i put da kao region idemo napred jeste u odgovornoj politici, dijalogu i kompromisu. Za dijalog su, međutim, potrebne dve strane, a trenutno postoji samo jedna", navela je potpredsednica Vlade Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Mihajlovićeva: Potezi Prištine vuku region u začarani krug nerazvijenosti i sukoba

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Dec.2018

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, izjavila je da nove mere prištinskih institucija, kojima se proširuje lista robe na koju se odnose takse od 100 odsto, dodatno narušavaju političku stabilnost i šanse regiona da se ekonomski razvija.   “Prištinskim političarima nije bilo dovoljno...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.