Mihajlović: Izgradnja brze saobraćajnice od Sombora do Кikinde počeče 2021. godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jun.2020, 13:31

Mihajlović: Izgradnja brze saobraćajnice od Sombora do Кikinde počeče 2021. godine

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će do kraja godine biti završena projektno-tehnička dokumentacija za brzu saobraćajnicu Sombor-Кikinda, a da će u 2021. započeti izgradnja.

"U pitanju je zahtevna saobraćajnica, duga 175 kilometara i procenjene vrednosti oko 835 miliona evra. To je važan put koji će povezati Rumuniju, Mađarsku i Srbiju i doprineti razvoju industrije u ovom delu Srbije", rekla je Mihajlović >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koja je posetila Sombor i sa gradonačelnicom Dušankom Golubović i direktorom Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom obišla rehabilitovani državni put na deonici od Sombora ka Bačkom Bregu.

Navela je da su u prethodne četiri godine u Zapadnobačkom okrugu uložene 1,2 milijarde dinara u rekonstrukciju regionalnih i delom lokalnih puteva.

"To ćemo nastaviti i kroz novi investicioni ciklus i projekat rehabilitacije 5.000 kilometara puteva, tako da ćemo preko 300 kilometara puteva rekonstruisati u Zapadnobačkom okrugu", kazala je ministarka.

Dodala je da je rehabilitovana saobraćajnica od Sombora ka Bačkom Bregu važna jer će doprineti daljem povezivanju ljudi, posebno građana Sombora i Baje, gradova pobratima, kao i zbog graničnog prelaza Bački Breg, koji treba da primi teretni saobraćaj preko pet tona.

Mihajlovićeva je dodala da očekuje da do kraja godine bude završena projektno-tehnička dokumentacija za brzu saobraćajnicu Sombor-Кikinda.

Gradonačelnica Sombora je rekla da je projekat rekonstrukcije puta Sombor - Bački Breg deo projekta međugranične saradnje Mađarske i Srbije.

"Rekonstrukcijom je omogućena veća nosivost puta sa ciljem otvaranja graničnog prelaza Bački Breg za teretni saobraćaj. U prethodne četiri godine asfaltirali smo i rekonstruisali više desetina kilometara puteva u gradu i izgradili četiri kružna toka. Brza saobraćajnica je svakako najveći prioritet jer će doprineti daljem ekonomskom razvoju i široj afirmaciji privrede grada Sombora", rekla je Golubović.

Zoran Drobnjak je podsetio da je put završen u novembru prošle godine, u dužini od 14 kilometra.

"Ovo je važna saobraćajnica koja može da nosi teretni saobraćaj. Vrednost radova je 315 miliona dinara. Takođe, radimo put od Кule do Vrbasa, a radićemo i put Кula-Sombor. U procesu smo izbora projektanta za brzu saobraćajnicu od Sombora do Кikinde", rekao je Drobnjak.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Brza saobraćajnica Sombor–Kikinda: "Važan put koji će povezati Rumuniju, Mađarsku i Srbiju"

Izvor: B92, 08.Jun.2020

Beograd -- Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je da očekuje da do kraja godine bude završena projektno-tehnička dokumentacija za brzu saobraćajnicu Sombor–Кikinda...Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas rehabilitovani državni put na deonici...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.