Mihajlović, Hil i Behtel o energetici i Đerdapu 3

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2022, 12:59

Mihajlović, Hil i "Behtel" o energetici i Đerdapu 3

Saradnja Srbije i SAD u oblasti energetike i gradnja reverzibilne hidroelektrane (RHE) Đerdap 3 bile su tema današnjih razgovora ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović, ambasadora SAD Kristofera Hila i predsednika kompanije "Behtel" Stjuarta Džonsa.

Ministarstvo je saopštilo da je Mihajlović istakla kako veruje da postoje velike mogućnosti za saradnju u oblasti energetike, posebno kad je reč o projektima obnovljivih izvora energije i prve hibridne reverzibilne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << hidroelektrane Đerdap 3.

Ona je navela da bi ukupna instalisana snaga te elektrane mogla da dostigne 2.400 MW, uz još 400 MW kapaciteta za proizvodnju električne energije iz vetra i sunca.

"Energetska bezbednost je najvažnija tema za sve zemlje u Evropi trenutno, pa i za Srbiju, i zbog nas je važno da napredujemo i u procesu energetske tranzicije i budemo mnogo efikasniji u gradnji novih energetskih kapaciteta", rekla je Mihajlović.

Džons je rekao da je kompanija "Behtel" zainteresovana da detaljnije sagleda mogućnosti za saradnju sa Srbijom u oblasti energetike, između ostalog i kroz finansiranje prethodne studije izvodljivosti za projekat RHE Đerdap 3.

Kompanija "Behtel" u Srbiji radi na izgradnji Moravskog koridora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mihajlović: Velike mogućnosti za saradnju Srbije i kompanije Behtel i u oblasti energetike

Izvor: Beta Video, 01.Avg.2022

BEOGRAD - Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da postoje velike mogućnosti za dalju saradnju Srbije i kompanije ``Behtel`` i u oblasti energetike, posebno u oblasti obnovljivih izvora energije i projekat prve hibridne reverzibilne hidroelektrane Đerdap 3. (pokrivalice)...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.