Mihajlović: Do kraja godine plan za restrukturiranje Srbijagasa

Izvor: Blic, 07.Okt.2013, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Do kraja godine plan za restrukturiranje "Srbijagasa"

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da će plan za restruktuiranje Javnog preduzeća "Srbijagas" biti usvojen do kraja godine i da će odmah nakon toga krenuti realizacija tog plana.

Mihajlovićeva je kazala da je na sastanku, na kojem su ranije danas pored nje bili ministri privrede i finansija Saša Radulović i Lazar Krstić, te generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović, dogovoreno da je rekonstruisanje "Srbijagasa" neophodno.

- Nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dileme da je Srbiji neophodan profitabilan "Srbijagas" i da će to preduzeće početi da ostvaruje profit samo ako što hitnije uđe u proces restruktuiranja - rekla je Mihajlovićeva u Vrbasu, gde je obišla Veliki bački kanal i postrojenje za preradu otpadnih voda.

Ministarka je najavila da će novi sastanak u istom sastavu i sa istom temom biti održan u narednih mesec dana, kada učesnici budu raspolagala kompletnom dokumentacijom, koja je, kako je rekla, danas nedostajala.

Ona je naglasila da brzina restruktuiranja "Srbijagasa" ne zavisi ni od koga pojedinačno i da će o tome poslednju reč dati Vlada Srbije koja "neće dugo čekati i koja će u najkraćem roku pokrenuti taj proces".

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.