Mihailović (Belgrejd prajd): Poražavajuće da se Šapić odriče LGBT zajednice

Izvor: Beta, 01.Jul.2022, 19:15

Mihailović (Belgrejd prajd): Poražavajuće da se Šapić odriče LGBT zajednice

Jedan od organizatora Beogradskog prajda Marko Mihailović izjavio je danas da je vreme da se popravi položaj LGBT plus zajednice u Srbiji i da Beograd bude grad za sve svoje gradjane.On je pred početak zvanične najave Euro prajda koji će se u Beogradu održati u septembru, za TV N1 rekao da se oseća tužno, poraženo i ljuto što se novi gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić u prvoj nedelji rada distancirao od LGBT plus zajednice i najavio da ne želi da podigne zastavu prajda i da se neće lično uključiti u Euro Prajd koji je jedan od najznačajnijih dogadjaja u gradu ove godine.Mihailović je istakao da je na svakom prajdu na kojem je bio ove godine gradonačelnik šetao sa ljudima, i da bi izostajanje Šapića sa Euro Prajd dogadjaja velika sramota, poraz i pogrešna poruka gradjanima Srbije.On je dodao da su brojni gradonačelnici snimili video podrške beogradskom prajdu i pitao da li je moguće da samo gradonačelnik Beograda neće podržati tu manifestaciju u svom gradu."Gradonačelnik je plaćen od našeg poreza, njegov posao je da brine o dobrobiti svih gradjana i nedopustivi su ovakvi komentari u Evropi danas. Mi ne pravimo žurku za 500 ljudi, već desetine hiljada ljudi dolazi iz inostranstva, pa ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Mihailović (Belgrejd prajd): Poražavajuće da se Šapić odriče LGBT zajednice

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jul.2022

Jedan od organizatora Beogradskog prajda Marko Mihailović izjavio je danas da je vreme da se popravi položaj LGBT plus zajednice u Srbiji i da Beograd bude grad za sve svoje gradjane.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.