Mihail Kalašnjikov, tvorac čuvene puške, u bolnici

Izvor: Blic, 18.Nov.2013, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihail Kalašnjikov, tvorac čuvene puške, u bolnici

Konstruktor automatske puške AK-47, 94-godišnji Mihail Kalašnjikov je hospitalizovan, saopštili su danas ruski zvaničnici.

Zdravstvena uprava provincije Udmurtije saopštila je danas da se Mihail Kalašnjikov nalazi u intenzivnoj nezi i da je juče hitno prevezen u bolnicu. Ništa više nije navedeno o njegovom zdravstvenom stanju.

Kalašnjikov je proveo dve nedelje u lokalnoj kardiološkoj klinici u maju a kasnije je prebačen u Moskvu na dalje lečenje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Puška AK-47 spada u najpopularnije puške na svetu i prema proceni ima oko 100 miliona komada širom sveta. Inicijali predstavljaju “Automat Kalašnjikova” i godinu kada je krenula njena proizvodnja.

Kalašnjikov je do svojih 80-ih radio kao glavni konstruktor u pogonu gde je prvobitno napravljena puška AK-47.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihail Kalašnjikov u bolnici

Izvor: Akter, 18.Nov.2013

Konstruktor automatske puške AK-47, 94-godišnji Mihail Kalašnjikov je hospitalizovan, saopštili su danas ruski zvaničnici

Nastavak na Akter...

Kalašnjikov u bolnici

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Nov.2013

Konstruktor automatske puške AK-47, 94-godišnji Mihail Kalašnjikov je hospitalizovan, saopštili su ruski zvaničnici. Zdravstvena uprava provincije Udmurtije precizirala je da se Mihail Kalassnjikov nalazi u intenzivnoj nezi i da je juče hitno prevezen u bolnicu. Ništa više nije navedeno o njegovom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.