Migrena se počinje pojavljivati u 24, sijede vlasi u 39. godini života

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Nov.2015, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migrena se počinje pojavljivati u 24, sijede vlasi u 39. godini života

ANKARA - Naučnici su putem ankete, u kojoj je učestvovalo više od 2.000 ljudi, ustanovili kako se simptomi migrene u prosjeku počinju pojavljivati u 24, bolovi u leđima u 33, a sijede vlasi u 39. godini života.

Naime, naučnici su formirali vremensku liniju sa naznačenim periodima u kojima je najveća mogućnost da se boluje od migrene, artritisa, ali i da se dobiju sijede vlasi.

Kako piše britanski list Daily Mail, prema podacima ankete, artritis se pojavljuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u četrdesetim, a pretjerano znojenje pojavljuje se kod žena u menopauzi u pedesetim.

Dvije trećine ispitanika starijih od 30 godina kazali su kako s vremenom počinju osjećati da njihovo zdravlje vremenom biva narušeno.

Više od polovine ispitanika smatra kako hladno vrijeme utiče na zdravstvene probleme u drugoj i trećoj fazi života, ali i velika većina njih priznalo je da imaju loše navike kao što su konzumiranje cigareta.

Istraživanjem je utvrđeno kako neredovna i nepravilna ishrana, nedovoljno vježbanje, neispavanost i pretjerana konzumacija alkohola i cigareta u velikoj mjeri nepovoljno utiče na zdravlje i otvara mogućnost većem broju oboljenja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.