Migrantima platne kartice sa ukupno 85 miliona dinara

Izvor: Studio B, 26.Dec.2015, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migrantima platne kartice sa ukupno 85 miliona dinara

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas u Preševu da će 85 miliona dinara, kroz podelu 17.000 platnih kartica, biti uplaćeno za najranjivije kategorije migranata i izbeglica koji uđu u Srbiju.

"Migranti će moći da dobiju Dina platne kartice u iznosu od po 5.000 dinara uz pokazivanje potvrde da su prošli kroz naš sistem i novac će potrošiti za sve što im je potrebno", dodao je ministar.

Kako je kazao, zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << inicijativi i pomoći donatora, biće im omogućene te platne kartice kojima će moći da plaćaju sve potrebne usluge na teritoriji cele Srbije.

"Ovo je više od poklona, 85 miliona dinara kroz 17.000 platnih kartica koje su predviđene. Ne treba zaboraviti i da je Pošta učinila veliki napor da sve bude brzo i na vreme, da se omogući da se ovde u najboljim mogućim uslovima kupe i vozne i autobuske karte, kao na bilo kom drugom platnom mestu u Srbiji", rekao je ministar.

Vulin je dodao da se ti ljudi u "Srbiji osećaju dobro, kao civilizovana ljudska bića o kojima se zaista brine".

Ministar je u Preševu sa predstavnicima dobrotvorne fondacije Srpske pravoslavne crkve "Čovekoljublje" posetio Privremeni prihvatni centar za migrante.

"Sve je to dokaz koliko se vodi računa i brine ovim ljudima, njihovim potrebama i dostojanstvu. Mi brinemo o njima", poručio je Vulin.

On je kazao da ta dobrotvorna organizacija od početka migrantske krize pomaže državnim organima u svemu, a sve u cilju pomoći migrantima i da je njihov rad i angažovanje dobar pokazatelj svim drugim donatorima.

Kako je precizirao, platne kartice dobiće osobe sa invaliditetom, porodice sa malom decom do tri godine starosti i stariji od 60 godina.

Vulin je pohvalio i incijativu organizacije "Čovekoljublje" da se ubuduhuce deo novca na isti način opredeli i socijalno ugroženim stanovnicima Srbije.

"Iste kartice biće podeljene našim socijalno ugroženim stanovnicima. Ne smemo zaboraviti i naše stanovništvo", rekao je Vulin.

On je kazao da će se u novogodišnjoj noći, delić prazničnog raspoloženja svakako podeliti i sa migrantima.

"Ovde postoji Unicefov posebni kutak, biće tako i za Novu godinu, svi koji budu ovde te noći osećaće se kao da su u bilo kom delu sveta i pomoćićemo im da bar malo zaborave na brige" rekao je Vulin.

Direktor fondacije "Covekoljublje" rekao je da će platne kartice moći da se koriste na svim prođanim mestima na teritoriji Srbije.

Kako je kazao, u narednih 90 dana 200 porodica moći će da dobije novčanu pomoć u vidu platne kartice.

"Na dnevnom nivou u narednih 90 dana 1.000 pojednica dobiće te kartice", rekao je Makojević i zahvalio predstavnicima resornog ministarstva na pomoći i saradnji u tome.

Da bi se mograntima olakšao boravak u Prihvatnom centru, uz pomoć "Pošta Srbije" za migrante je otvoren šalter za poštanske usluge, gde mogu podići novac, kupiti vozne karte, pripejd kartice za telefon, a takođe se obavljaju i menjački poslovi, rečeno je prilikom obilaska Prihvatnog centra.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Migrantima platne kartice sa ukupno 85 miliona dinara

Izvor: Blic, 26.Dec.2015

- Migranti će moći da dobiju Dina platne kartice u iznosu od po 5.000 dinara uz pokazivanje potvrde da su prošli kroz naš sistem i novac će potrošiti za sve što im je potrebno - dodao je ministar...Kako je kazao, zahvaljujući inicijativi i pomoći donatora, biće im omogućene te platne kartice...

Nastavak na Blic...

Vulin: Izbeglicama platne kartice sa ukupno 85 miliona dinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Dec.2015

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas u Preševu da će 85 miliona dinara, kroz podelu 17.000 platnih kartica, biti uplaćeno za najranjivije kategorije migranata i izbeglica koji uđu u Srbiju zahvaljujući pomoći dobrotvorne fondacije Srpske...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.