Migranti probili ogradu i blokirali Evrotunel

Izvor: B92, 04.Jul.2015, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti probili ogradu i blokirali Evrotunel

Nekoliko desetina migranata koji pokušavaju ilegalno da uđu u Britaniju probilo je ograde kod francuske luke Kale tokom noći, privremeno blokirajući saobraćaj.

Kako je saopštio portparol Evrotunela, koji upravlja linijom ispod kanala Lamanš, prevoz je sada normalizovan, ali uz kašnjenja.

Prekid saobraćaja najnoviji je u seriji incidenata u koje je uključeno oko 3.000 migranata, većinom iz Afrike i sa Bliskog istoka, raspoređenih oko francuske luke odakle nastoje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da stignu do Britanije.

Tokom proteklog meseca migranti u Kaleu pokušavali su da iskoriste štajk lučkih radnika, kako bi stigli do Britanije.

Mnogi žele da uđu u Britaniju jer govore engleski, imaju porodične veze tamo ili su uvereni da imaju bolje šanse za zaposlenje.

Francuska i Britanija su u četvrtak postigle dogovor da pojačaju napore na obezbeđivanju luke i tunela ispod Lamanša u pokušaju zaustavljanja ilegalne migracije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.