Migranti pokušali prodor u špansku afričku enklavu

Izvor: Blic, 17.Feb.2014, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti pokušali prodor u špansku afričku enklavu

Oko 200 migranata iz Podsaharske Afrike je rano jutros nasrnulo na ogradu od bodljikave žice prema španskoj afričkoj enklavi Melilji, od kojih je pedesetak uspelo da se probije na drugu stranu, saopštilo je špansko ministarstvo unutrašnjih poslova. Migranti u Melilji idu u policijsku stanicu nakon što su pokušali da preskoče žicu

Od bodljikave žice povrede je zadobilo osam migranata, kojima je pomoć ukazana u marokanskim bolnicama, dok je 58 njih uhapšeno, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << AP.

Španski grad Melilja se nalazi na afričkom kontinentu, između Maroka i Sredozemnog mora. Migranti koji žele da stignu do Evrope kampuju na marokanskoj strani, a svake godine njih nekoliko hiljada pokušava da pređe na drugu stranu, kako u Melilju, tako i u drugu špansku afričku enklavu Seutu.

Najmanje 14 migranata se udavilo 6. februara dok su pokušavali da dopru du Seute s mora.

Procenjuje se da tenutno u Maroku ima do 25.000 ljudi iz Podsaharske Afrike koji žele u Evropu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Migranti pokušali prodor u špansku afričku enklavu

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Feb.2014

MADRID - Oko 200 migranata iz Podsaharske Afrike je rano jutros nasrnulo na ogradu od bodljikave žice prema španskoj afričkoj enklavi Melilji, od kojih je pedesetak uspjelo da se probije na drugu stranu, saopštilo je špansko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.