Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Avg.2015, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti isekli mađarsku ogradu

Grupa od 18 ilegalnih migranata isekla je žičanu ogradu koja je podignuta na granici sa Srbijom blizu Ašotaloma, preneo je mađarski TV kanal vesti M1.

Ilegalni migranti pokušali su da pređu u Mađarsku u četvrtak, ali ih je policija pritvorila, navela je ta televizija.

Na pitanje novinara zašto je ograda u ovom trenutku upola visoka od onoga što je planirano, portparol vlade Zoltan Kovač je rekao za agenciju MTI da je to samo privremeno i da će se izgradnja odvijati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << prema prvobitnim planovima.

Izgradnja se sprovodi u nekoliko faza, u smislu tehničkih karakteristika i tehnologija koje se koriste.

Najbrže rešenje je da se izgradi bodljikavom žicom, što se sada i radi, kazao je on.

Mađarska gradi ogradu duž granice sa Srbijom u dužini od 175 kilometara, kako bi zaustavila ogroman talas ilegalnih imigranata.

Ograda bi trebalo da bude završena do 31. avgusta, jer radovi napreduju punom parom. Do sada je više od 110.000 ilegalnih migranata prešlo granicu, kazao je vladin portparol.

Osnovni interes Mađarske i EU jeste da granica što je pre moguće, bude fizički zapečaćena.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.