Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Maj.2019, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migovi iz Belorusije stižu u Srbiju tek za godinu i po dana

Lovački avioni Mig-29 koje je Srbija dobila od Belorusije biće remontovani i modernizovani početkom 2021. godine, kada će biti i isporučeni, izjavio je predsednik Državnog vojnog industrijskog komiteta te zemlje Roman Golovčenko.

Kako prenosi novinska agencija Belorusije Belta, remont tih aviona se sprovodi u usaglašenim rokovima.

"Tri aviona se nalaze na remontu, a jedan je na defektaciji (pregled radi otkrivanja eventualnih kvarova). Sve teče po planu. Sa srpskom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << strankom imamo stalnu saradnju, nema nikakvih problema. Po ugovoru predaja aviona naručiocu treba da se obavi početkom 2021. godine", rekao je Golovčenko.

Dodao je da radove na remontu i modernizaciji aviona, po ugovoru, plaća srpska strana.

Belorusija je zvanično predala četiri aviona Mig-29 Vojsci Srbije krajem februara na svečanosti u Baranovičima.

Remont i modernizaciju tih aviona obaviće stručnjaci 558. vazduhoplovnog remontnog zavoda Belorusije.

Prethodno je iz Rusije Srbija dobila šest aviona istog tipa, čija modernizacija je takođe planirana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Migovi iz Belorusije stižu u Srbiju početkom 2021.

Izvor: Mondo, 16.Maj.2019

Lovački avioni Mig-29 koje je Srbija dobila od Belorusije biće remontovani i modernizovani početkom 2021. godine, kada će biti i isporučeni, izjavio je predsednik Državnog vojnog industrijskog komiteta te zemlje Roman Golovčenko...Foto: Mondo/ Stefan Stojanović ilustracija..  Novinska agencija...

Nastavak na Mondo...

Golovčenko: Remont aviona iz Belorusije za Srbiju do 2021.

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Maj.2019

Lovački avioni Mig-29 koje je Srbija dobila od Belorusije biće remontovani i modernizovani početkom 2021. godine, kada će biti i isporučeni, izjavio je predsednik Državnog vojnog industrijskog komiteta te zemlje Roman Golovčenko.  Kako je javila novinska agencija Belorusije Belta, a prenela...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.