Mig-31 zaustavio američki avion da uđe u ruski prostor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2021, 08:34

Mig-31 zaustavio američki avion da uđe u ruski prostor

Ruski borbeni avion Mig-31 je danas dobio naređenje da zaustavi i otprati američki izviđački avion RC-135 iznad Pacifičkog okeana kod jugoistočne obale poluostrva Kamčatka, objavilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Prema saopštenju ministarstva, ruska kontrola letenja je otkrila letelicu koja iz pravca Pacifika prilazi ruskoj granici, javio je TAS S.

"Mig-31 je dobio naređene da poleti sa piste na Kamčatki i da otprati strani avion. Posada ga je identifikovala kao US RC-135 izviđački avion", navodi se u saopštenju, uz napomenu da je američki avion sprečen da naruši ruski vazdušni prostor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

MiG presreo američki izviđački avion koji se približavao granici

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Apr.2021

MOSKVA - Ruski borbeni avion MiG-31 presreo je američki strateški izviđački avion RC-135 koji se približavao ruskim granicama iznad Tihog okeana i primorao ga da skrene, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.