Mićunović: Šef poslanika samo privremeno

Izvor: Mondo, 18.Sep.2012, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mićunović: Šef poslanika samo privremeno

Šef poslaničkog kluba Demokratske stranke Dragoljub Mićunović gostujući na televiziji B92 najavio da će se uskoro povući sa te funkcije u stranci.

Na pitanje da li je klub DS podeljen kao i sama stranka oko lidera Borisa Tadića i njegovog zamenika Dragana Djilasa, Mićunović kaže da nije i da su ga u stranci "naterali" da bude na čelu poslaničkog kluba.

"Naterali su me da budem da ne bi bilo tenzija unutar kluba. To je odgovoralo svima osim meni. Molio sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da bude ograničeno, dok se strasti ne srede. Nadam se da se neću dugo baviti ovim poslom, jer ima mnogo mlađih ljudi koji to treba da rade", napomenuo je on.

Govoreći o Farmakomu i tome da je direktora te firme neko iz DS naterao na kupovinu lista Politika, Micuhović je rekao da o tome ne zna ništa.

"Ne mogu da tvrdim da ni u jednom organu DS nikada nije pomenuto pitanje kupovine novina koliko znam", kazao je Mićunović

Komentarišući pisanje medija da ga je Joca Amsterdam optužio da je davao "veliki novac" za političke projekte", Mićunović kaže da je to "notorna laž".

"To samo govori o tome da neko - policija, država, privatnici, bogataši mogu da zakupe novine i pljuje koga god hoće. Time se narušava svaki teamelj novinasrtva", zaključio je Mićunović.

Na pitanje kako će DS glasati za izbor viceguvernera i šta misli o predlogu da to bude Diana Dragutinović, Mićunović je kazao da će psolanici imati slobodu da o tome odluče kako god to žele.

"Ako se ona postavlja kao profesionalac, koja je u našoj vladi bila nestranačka ličnos i kao profesionalac može da radi šta hoće..Trpela je kritike od onih koji je danas dovode...Postoje pitanja koja su vrlo bitna, poput budžeta, poverednja vladi, gde klub nastupa disciplinovano, a u drugim, poput ovog, ostavlja se svakom poslaniku sloboda da odluči", poručio je Mićunović.

Mićunović je najavio i da DS neće glasati za predlog rebalansa budžeta o kome Skupština Srbije danas počinje raspravu.

(Tanjug/MONDO, foto:Beta, arhiva)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.