Izvor: B92, 01.Sep.2009, 02:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mićunović: Koalicija funkcioniše

Beograd -- Predsednik Političkog saveta DS-a Dragoljub Mićunović izjavio da, uprkos povremenim nesuglasicama, vladajuća koalicija funkcioniše i da će proći sve testove.

On je za "Večernje novosti" rekao da je Srbija trusno područje i u njoj uvek postoje razne borbe i ideje."Zato se i bura oko Zakona o informisanju pretvorila u neku formu političkog grupisanja i nije imala veze sa samim predmetom. No, ne verujem da će to da poremeti političku scenu", kazao je Mićunović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je rekao da je koalicija pokazala odgovornost i da nam je "u ovom trenutku potrebna stabilna vlada".

Na pitanje da li bi u vladu mogli da uđu i novi partneri, jer se spekuliše o tome da je sada, navodno, tajni džoker LDP, on je odgovorio da "ne veruje u takvu opciju, niti zna da se o tome ikada govorilo".

Mićunović je naveo i da je najveći deo tereta koji nosi oporavak od krize pao na pleća radnih masa.

"Ima mnogo nepravdi. Država sve to mora veoma pažljivo da rešava u dijalogu sa svim akterima. Ne sme se niko ostaviti na rubu očajanja, jer to nije humano, niti je u skladu sa politikom demokratije. Očekujem da ćemo pronaći balans između podsticanja privrede i brige za one najugroženije", kazao je on.

Prema njegovim rečima, iluzija je verovati da bi manje ministarstava značilo i manje birokratije.

"Nije tačno. Može, recimo, ministarstvo da se zameni sa sekretarijatom, ali je važan ukupan broj administracije u državnoj upravi. Zato mislim da nije neophodna takva vrsta rekonstrukcije. Ali uvek je moguće nekog ministra zameniti drugim", rekao je Mićunović, koji je i poslanik Skupštine Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.