Mićunović: Holandija ne popušta

Izvor: Vesti-online.com, 03.Nov.2009, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mićunović: Holandija ne popušta

Predsednik spoljno - političkog odbora Skupštine Srbije Dragoljub Mićunović rekao je posle posete Holandiji da ta zemlja smatra da Srbija ne sarađuje u potpunosti sa Haškim tribunalom.

"Razgovori su bili uspešni, ali stavovi dve strane o saradnji Beograda sa Tribunalom u Hagu ostali su različiti", rekao je Mićunović.

On je istakao da je stav Srbije da u potpunosti sarađuje sa Hagom, dok predstavnici Holandije to osporavaju.

“Sigurno je da svi ciljevi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Haškog tribunala nisu ispunjeni dok se Ratko Mladić i Goran Hadžić ne uhapse, ali to ne znači da mi ne sarađujemo potpuno sa Tribunalom, u svim elementima. O tome svedoči i izveštaj javnog tužioca u Savetu bezbednosti", objasnio je Mićunović.

“Radi se o toj ključnoj reči, da li sarađujemo, i važno je da se ona razjasni - kad kažemo da sarađujemo, to znači da mi pokazujemo maksimum volje i aktivnosti da se taj cilj ostvari, a oni kažu da taj cilj nije ostvaren. Ne možete nekome reći da ne radi ako još nije završio posao”, rekao je Mićunović.

Šef spoljnopolitičkog odbora Parlamenta Holandije Henk Jan Ormel izjavio je da su hapšenje Ratka Mladića i puna saradnja s Haškim tribunalom pitanja poštovanja pravila za proširenje Evropske unije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.