Microsoft protiv konkurencije: Chrome je loš za bateriju

Izvor: N1 televizija, 23.Jun.2016, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Microsoft protiv konkurencije: Chrome je loš za bateriju

Hvaleći svog favorita u ratu web pretraživača, Microsoft tvrdi da kosristeći njihov Edge, koji je naslednik Explorera, možete da surfujete po internetu 17 do 70 odsto duže nego s Chromeom, Firefoxom ili Operom.

Edge je novo izdanje web pretraživača koje je Microsoft ponudio u paketu s Windowsim 10 operativnim sistemom.

Chrome je nedavno konačno uspeo da s prvog mesta po broju korisnika sruši Internet Explorer, prethodnika pretraživača Edge.

U Microsofte >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << su odmah pojačali napore kako bi vas uverili da je vreme za povratak na njihov pretraživač. Tvrde da Edge troši manje baterije od konkurencije, za šta su kao dokaz ponudili rezultate tri različita testa.

U prvom je meren utrošak energije web pretraživača u kontrolisanim laboratorijskim uslovima. Drugi je uključivao "čeprkanje" po podacima korisnika miliona uređaja koji koriste Windows 10. U Microsoftu su ovo nazvali "telemetrijom energije realnog sveta".

Treći je eksperiment, za koji je ponuđen i video, a pokazuje četiri identična laptopa kako streamuju isti video na četiri različita pretraživača, sve dok se baterija potpuno ne istroši.

Izvor: YouTube/Microsoft Edge

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.