Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jan.2017, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Microsoft priprema novi Windows?

Kompanija Microsoft navodno eksperimentiše sa jeftinom verzijom popularnog Windowsa koji će se zvati Windows 10 Cloud i koji će biti pojednostavljena verzija originalnog operativnog sistema.

Prve informacije o novoj varijanti Windowsa počele su da se pojavljuju u test verzijama “Desetke“, piše “The Verge”.

Windows 10 Cloud biće pojednostavljena verzija obične "Desetke" koja će moći da pokreće sve univerzalne aplikacije sa Windows Store-a.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Ovaj specijalni Windows je dizajniran kao konkurencija Chrome OS-u, a Microsoft bi korisnicima mogao da ga ponudi po mnogo nižim cijenama. Postoji mogućnost i da će proizvođači računara imati mogućnost da ga besplatno instaliraju na svoje uređaje.

Još uvijek nije poznato kada bi Windows 10 Cloud mogao da postane dostupan korisnicima, ali prve reference u Creators Update-u za "Desetku", koji će se pojaviti u aprilu, sugerišu da bi to moglo da se desi uskoro.

Microsoft nije davao nikakve zvanične informacije, a ime Windows 10 Cloud ne mora da znači da će sistem biti baziran na “cloud” servisu.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.