Mićo Praštalo, optužen za ratni zločin, izvršio samoubistvo

Izvor: Beta, 22.Nov.2018, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mićo Praštalo, optužen za ratni zločin, izvršio samoubistvo

Mićo Praštalo zvani Kudra, optužen za ratne zločine na području Ključa i Sanskog Mosta, izvršio je samoubistvo blizu Sanskog Mosta, objavile su banjalučke Nezavisne novine.Ovaj list je objavio da je Praštalo (74) najverovatnije sinoć sebi pucao u glavu iz lovačke puške.Policija Unsko-sanskog kantona potvrdila je da je u mestu Radanovo polje, nekoliko kilometara od Lušci Palanke kod Sanskog Mosta pronašla Praštalovo beživotno telo i da je, prema dosadašnjim rezultatima istrage, reč o samoubistvu.Praštala su pre godinu dana u Lušci Palanci uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), zbog sumnji da je počinio ratni zločin.Sud BiH je u januaru ove godine potvrdio optužnicu koja ga tereti da je od maja do septembra 1992. učestvovao u širokom i sistematičnom napadu Vojske RS, Teritorijalne odbrane i pripadnika milicije na civilno stanovništvo muslimanske i hrvatske nacionalnosti na području opština Sanski Most i Ključ.Sudjenje Praštalu počelo je u maju, a on je uz odredjene mjere zabrane, pušten da se brani sa slobode.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Ubio se optuženi za ratni zločin

Izvor: B92, 22.Nov.2018

Banjaluka -- Mićo Praštalo zvani Kudra, optužen za ratne zločine na području Ključa i Sanskog Mosta, izvršio je samoubistvo blizu Sanskog Mosta, pišu banjalučke novine..."Nezavisne novine" su objavile da je Praštalo (74) najverovatnije sinoć sebi pucao u glavu iz lovačke puške...Policija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.