Mič Mekonel će glasati protiv osude Trampa

Izvor: Beta, 13.Feb.2021, 18:06

Mič Mekonel će glasati protiv osude Trampa

Lider republikanaca u Senatu SAD Mič Mekonel najavio je danas da će glasati za oslobadjanje bivšeg predsednika Donalda Trampa, optuženog za "podsticanje na pobunu" tokom januarskog upada u Kongres.Objava uticajnog senatora je u velikoj meri umanjila nade demokrata da će osuditi Trampa, jer je sada još manje verovatno da će se 17 republikanaca pridružiti demokratama u glasanju za osudu.Mekonel je u poruci republikanskim senatorima ocenio da Senat nema nadležnost da sudi bivšem predsedniku."Usled takvih zaključaka, glasaću za oslobadjanje", naveo je Mekonel.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Biden: Oslobađanje Trampa pokazuje da je demokratija krhka

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Feb.2021, 11:12

Predsednik Sjedninjenih Američkih Država (SAD) Joe Biden izjavio je da je oslobađanje od krivice bivšeg predsednika SAD Donalda Trumpa u Senatu za podsticanje nasilja u Vašingtonu podsetnik da je demokratija "krhka" i da je svaki Amerikanac dužan da brani istinu. "Ovo tužno poglavlje u našoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.