Metju Palmer postavljen za specijalnog predstavnika SAD za Balkan!

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Avg.2019, 07:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Metju Palmer postavljen za specijalnog predstavnika SAD za Balkan!

Državni sekretar SAD Majk Pompeo imenovao je visokog zvaničnika Stejt departmenta Metjua Palmera za specijalnog predstavnika za Balkan, saopštio je Stejt department. Palmer će u novoj ulozi već 1. septembra učestvovati u radu Strateškog foruma na Bledu.

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD, Matju Palmer novi je specijalni predstavnika SAD za Balkan, saopštio je u petak uveče Stejt department.

Palmer će u novoj ulozi već 1. septembra učestvovati u radu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Strateškog foruma na Bledu, a zatim će predstavljati SAD na sastancima Kvinte u Briselu i Podgorici.

- Palmer će predvoditi naša nastojanja da pojačamo diplomatske napore SAD u podršci miru, stabilnosti i napretku u regionu i usredsrediti se na integraciju država Zapadnog Balkana u zapadne institucije - saopštio je Stejt department.

Metju Palmer, inače veoma dobro poznaje Srbiju, ali i problem Kosova i Metohije.

Naime, "ranih" devedesetih godina radio je u Ambasadi SAD u Beogradu, a i kasnije je, tokom diplomatske karijere, u više navrata bio angažovan na pitanjima koja se odnose na ovaj region.

Po odlasku iz Beograda, u Stejt departmentu je imao specijalna zaduženja za Srbiju i Crnu Goru, a pratio je i mirovnu konferenciju u Rambujeu.

Tokom 2006. i 2007. bio je savetnik predsednika Džordža Buša u pitanjima nacionalne bezbednosti.

Jedno vreme je zatim bio angažovan u Jugoistočnoj Aziji, da bi se potom ponovo vratio u Beograd, na mesto savetnika ambasadora SAD u Srbiji.

Uz funkciju specijalnog predstavnika državnog sekretara, Palmer će nastaviti da obavlja dužnost zamenika pomoćnika državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja koju obavlja od 2018.

Prethodno je bio direktor Kancelarije za južnu i centralnu Evropu. Američki diplomata oženjen je Beograđankom i govori srpski jezik.

Metju Palmer boravio je poslednji put u Beograd u junu, gde se sastao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Razgovarali su o odnosima Beograda i Prištine, u momentu prekida dijaloga, pošto je Priština uvela carine od sto odsto na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

JEZIVO! Eksperiment je pokazao da 15 od 17 dece odlazi sa potpunim neznancem, a ovo su načini na koje KIDNAPERI MAME DECU (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.