Meteorolozi upozoravaju: Sutra jake kiše

Izvor: B92, 09.Sep.2015, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meteorolozi upozoravaju: Sutra jake kiše

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da očekuje obilnu kišu u Srbiji sutra, u četvrtak i tokom noći između četvrtka i petka.

U centralnim, južnim i istočnim krajevima Srbije očekuje se oko 30 milimetara kiše za 12 sati, a lokalno, uglavnom u istočnoj Srbiji, i više od 40 milimetara.

Vreme u Srbiji će sutra biti kišno i hladno za ovo doba godine, uz lokalne pljuskove.

Na severozapadu će sutra ujutro i tokom prepodneva vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti suvo. U južnim, centralnim i istočnim krajevima očekuju se obilnije padavine.

Istočni i jugoistočni vetar će biti slab do umeren, a u Vojvodini, na istoku Srbije i na planinama povremeno će biti jak, a u donjem Podunavlju sa udarima olujne jačine.

Najniža temperatura sutra će biti od devet do 15 stepeni, a najviša od 14 do 19.

I u Beogradu će sutra biti oblačno i hladno vreme, povremeno s kišom. Istočni vetar će biti slab do umeren, a pojačaće se od podneva. Temperatura će tokom celog dana biti od 14 do 16 stepeni.U petak će vreme biti sveže, a kiša će postepeno prestati.

Od subote se očekuje pretežno sunčano i toplije vreme, s maksimalnom temperaturom tokom vikenda od oko 25 stepeni.

U noći između ponedeljka i utorka očekuje se prolazno naoblačenje s kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom.

Naredne sedmice temperatura u Srbiji će porasti na 30 stepeni.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pljušti širom Srbije

Izvor: Mondo, 10.Sep.2015, 00:46

Kiša jutros pada širom Srbije, a najtoplije je u Beogradu, Velikom Gradištu i Negotinu, gde je u sedam časova izmereno 15 stepeni, dok je najsvežije na Kopaoniku, gde je temperatura šest stepeni...Foto: thinkstock/guliver/gettyimages..Jaka kiša trenutno pada u Ćupriji, a kiša umerenog intenziteta...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.