Meteorolog najavio – biće drastično

Izvor: B92, 24.Mar.2023, 12:01

Meteorolog najavio – biće drastično

Beograd -- Meteorolog Nedeljko Todorović istakao je da nas očekuje značajna promena vremena početkom naredne nedelje.

"Letnje vreme se smatra kada je temperatura iznad 25 stepeni, što je vrlo moguće da se dogodi danas u pojedinim delovima, a to će ujedno biti i najtopliji dan u martu. Posle tople zime sa malo snega, ušli smo i u toplo proleće. Rana proleća podrazumevaju i zahlađenja", rekao je Todorović, pa se osvrnuo na konkretne vremenske prilike za narednih par dana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Dakle, 24. mart će biti najtopliji dan od početka godine, ali i u narednih, pa makar desetak dana. U subotu se očekuje pad temperature za 4-5 stepeni uz naoblačenje, u pojedinim predelima će biti kratka kiša sa grmljavinom. Ne očekuje se velika količina padavina, koje će pratiti blagi severac. U nedelju će se to raščistiti i biće lep i sunčan dan između 16 i 20 stepeni, u Beogradu će biti oko 18 stepeni. Noć između nedelje i ponedeljka, odnosno konkretno tokom ponedeljka nas očekuje značajna promena vremena. Tada će biti zahlađenje, više oblaka, kiše, grmljavine... U odnosu na 24. mart, tog utorka, 28. marta, očekuje se pad temperature bar za 15 stepeni.

Potom je rekao da razvedravanje počinje od srede, 29. marta.

"S obzirom na to da je u utorak znatno hladnije vreme, a u sredu sledi razvedravanje, to bi značilo da se u sredu ujutru može očekivati mraz. To može da bude veliki problem, ne na planinama, na kojima se može naći nešto snega ili mraza, i gde još nije krenulo da niče to rano voće, već me brine za niže predele, gde jeste. Dakle, sredu i četvrtak postoji velika verovatnoća da će u jutarnjim satima biti slabog mraza", rekao je Todorović.

Odgovorio je i na mogućnost snega u prolećnim mesecima.

"U Beogradu je jednom ili dvaput u poslednjih 100 godina bio sneg u maju. Ali pre dve godine, u aprilu je ne samo pao sneg, već se formirao pokrivač, u Beogradu i od 10 centimetara", podseća on, navodi Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.