Meteorolog najavio: Stiže...

Izvor: B92, 01.Avg.2023, 15:20

Meteorolog najavio: Stiže...

U toku večeri stiže prolazno naoblačenje sa severozapada koje će doneti kišu, kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom, kaže meteorolog Slobodan Sovilj.

Temperatura će prema njegovim rečima biti niža do četiri stepena.

"Oblačnost koja na području Alpa, Slovenije i Austrije uslovljava kišu i kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom u toku večeri približavaće se Srbiji. Istovremeno će doći i do slabljenja oblačnosti, pa ne očekujemo vremenske nepogode. Uslova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za prve padavine biće u toku večeri na području Vojvodine, u drugom delu noći i sutra ujutro kiša i lokalni pljuskovi očekuju se i u zapadnoj i centralnoj Srbiji, kao i na području Beograda, dok će se na istoku i jugoistoku zadržati suvo. Sa prilivom malo hladnijeg vazduha, temperatura će sutra biti niža za dva do četiri stepena, pa su očekivane maksimalne vrednosti u većini mesta od 28 do 30 stepeni, a samo na jugu i istoku Srbije do 32 stepena", kaže Sovilj.

Dodaje i da se nagli porast temperature očekuje u četvrtak i petak.

"Jačanje jugozapadnog strujanja u četvrtak i petak usloviće priliv osetno toplijeg vazduha sa severa Afrike. Dnevni maksimumi u četvrtak će dostići od 34 do 36 stepeni, a u petak lokalno i oko 38, zbog čega je RHMZ izdao upozorenje na visoke temperature", ističe Sovilj.

Prema njegovim rečima za vikend na sočekuje zahlađenje sa kisšom, pljuskovima i grmljavinom.

"U subotu će se zahlađenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom koje se od jutarnjih sati očekuje u zapadnoj polovini Srbije posle podne proširiti na celu zemlju. Pljuskovi će mestimično biti i intenzivniji, pa se očekuju i obilnije padavine (više od 30 mm za 24 časa). U nedelju će uslediti kratkotrajno razvedravanje, ali uveče i u toku noći sa severozapada pristiže novo naoblačenje sa padavinama", navodi Sovilj i dodaje:

"Prvu polovinu avgusta obeležiće promenljivo vreme sa čestim prolaznim naoblačenjima sa pljuskovima i grmljavinom. Najtoplije će biti 3. i 4. avgusta (od 34 do 38 stepni), dok će od 5.do 10. avgusta biti osetno svežije. Druga polovina meseca biće toplija uz deficit padavina. Srednja avgustovska maksimalna temperatura u nižim predelima kretaće se od 30 do 32 stepena uz bar 15 tropskih dana, dok se prognozira ukupno od sedam do 10 dana sa padavinama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

METEOROLOG OTKRIO DA LI NAS VEČERAS OČEKUJU NEPOGODE: Evo koliko je tropskih dana pred nama

Izvor: Pančevac-online.com, 01.Avg.2023

U toku večeri u našu zemlju stiže prolazno naoblačenje sa severozapada koje će doneti kišu, kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom, kaže meteorolog Slobodan Sovilj za medije. – Oblačnost koja na području Alpa, Slovenije i Austrije uslovljava kišu i kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom u...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.