Izvor: Politika, 28.Dec.2010, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meta: Izveštaj Martija je antialbanski inspirisan

PRIŠTINA – Zamenik premijera Albanije Ilir Meta izjavio je danas da je izveštaj izvestioca Saveta Evrope Dika Martija, o trgovini ljudskim organima, krijumčarenju oružja i droge na Kosovu i u Albaniji, antialbanski inspirisan.

„Izveštaj Dika Martije je u ime onih krugova koji nisu nikada bili saglasni sa nezavisnošću Kosova, koji se nisu slagali sa integracijom Kosova i Albanije u evroatlantske tokove”, rekao je Meta u Đakovici, nakon razgovora sa predsednikom opštine Palom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Lekajem.

Meta je kazao da „nije prvi put da su nacionalističko- ekstremni krugovi u Srbiji inspirisali” napade prema Kosovu i Albaniji.

On je nejavio da će Albanija pokrenuti intenzivnu međunarodnu kampanju, da razomtri taj, kako je rekao, uvredljiv izveštaj.

Zamenik albanskog premijera je na čelu Komiteta za upravljanje interventnim stanjem izazvanim poplavama u zoni Skadra, na severu Albanije, a Đakovica je bila među prvima koja je poslala pomoć za prevazilaženje stanja.

Meta se popodne u Đakovici, zajedno sa ministrom poljoprivrede Albanije Gencom Rulijem, sastao i sa predsednicima opština Uroševac, Prizren, Dečani i Junik.

Tanjug

objavljeno: 28.12.2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.