Meta Ahmadinežad

Izvor: RTS, 04.Avg.2010, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meta Ahmadinežad

Bombaški napad na konvoj vozila u kojem se nalazio predsednik Irana Mahmud Ahmadinežad. Iranski lider nepovređen, uhapšena jedna osoba.

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinežad bio je meta bombaškog napada tokom posete gradu Hamadan na zapadu te države. Za sada neidentifikovani napadač bacio je improvizovanu bombu na kolonu vozila u kojoj je bio i Ahmedinežadov automobil.

U eksploziji je povređeno nekoliko osoba, a televizijska mreža Al Arabija javlja da je bomba detonirala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ispred kombija u kojem su se nalazili novinari, odnosno stotinjak metara od Ahmadinežadovog automobila.

Kancelarija za medije iranskog predsednika demantovala je, međutim, tu vest, navodeći da je u blizini Ahmadinežadovog automobila danas bačena "samo petarda".

Ahmadinežad se ubrzo posle napada uživo pojavio na iranskoj nacionalnoj televiziji koja je prenosila njegov govor sa  stadiona u Hamadanu.

Napad je usledio svega nekoliko dana pošto je iranski lider optužio "cioniste da pokušavaju da ga ubiju". 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.