Meštanin iz okoline Ivanjice nije dozvolio vojsci da postavi most: Oko 300 domova i dalje odsečeno od sveta

Izvor: B92, 03.Jul.2020, 11:33

Meštanin iz okoline Ivanjice nije dozvolio vojsci da postavi most: Oko 300 domova i dalje odsečeno od sveta

Miro Alić iz naselja Šume nije dozvolio pripadnicima inženjerskih jedinica Vojske RS da postave montažni most preko Moravice jer je prethodni odnela reka.

Zbog toga, je oko 300 domova, odnosno hiljadu stanovnika u MZ Bukovica, u zaseoku Šume odsečeno od Ivanjice i glavnog magistralnog puta Ivanjica - Prilike.

Oni su prinuđeni da obilaze i preko deset kilometara preko brda da bi stigli do centra grada.

"Pokušavamo da uspostavimo ovaj prelaz uz pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vojske RS, ali je sporan imovinsko -pravni odnos. Za sada nemamo dogovor sa ljudima koji treba da daju dozvolu za prilaz vojsci tako da će alternativa biti postavljena ispod, niže, gde smo u mogućnosti, ali na žalost, to puno i ne znači meštanima ovog kraja”, kaže Momčilo Mitrović, zamenik predsednika opštine Ivanjica.

Inače, nedostatak mosta predstavlja problem i radnicima koji svako jutro dolaze na posao u ovaj deo Bukovice u kome posluje oko deset preduzeća koja zapošljavaju preko 50 - 60 zaposlenih.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MEŠTANIN NIJE DOZVOLIO VOJSCI DA POSTAVI MOST: Oko 300 kuća kod Ivanjice i dalje odsečeno od sveta (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2020

Prethodni je odnela reka..Miro Alić iz ivanjičkog naselja Šume nije dozvolio pripadnicima inženjerskih jedinica Vojske RS da postave montažni most preko Moravice jer je prethodni odnela reka. Zbog toga, je oko 300 domova, odnosno hiljadu stanovnika u MZ Bukovica, u zaseoku Šume odsečeno od Ivanjice...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.