Meštani u panici: Puma u Velikoj Gredi!?

Izvor: Mondo, 19.Avg.2017, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meštani u panici: Puma u Velikoj Gredi!?

Prema navodima meštana Velike Grede u Južnobanatskom okrugu, u selu je viđena puma. Veruje se da je životinja pobegla iz cirkusa iz susedne Rumunije, javili su lokalni mediji.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock ilustracija

Meštanin Z.K, je video pumu na Begeju, gde prethodna dva meseca često peca, navodi portal Južni Banat.

"Oko tri sata u četvrtak otišao sam na pecanje, iako je tada najtoplije, tamo ima prirodnog hlada i žbunja. Posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dva sata, tačnije oko pet sati čuo sam kako se pomera žbunje i granje. U prvi mah sam pomisli da je neki veliki pas, međutim kada se približila na oko 10 metara od mene video sam da je u pitanju puma", rekao je meštanin.

Medved "ravnogorac" pobegao od Dražinih (FOTO)

On kaže da je životinja stajala na suprutnoj strani Begeja, ka Banatskom Sokolcu.

"Kada se približila na pet metara bio sam siguran da je to puma, bež boje, veoma negovana i lepa. Bio sam zaprepašćen. Par puta sam pljesnuo rukom, ali se ona nije odreagovala. Na pecanje ne nosim telefon i nisam imao priliku da je uslikam. Posle par minuta nastavila je dalje u žbunje, i par trenutaka kasnije čuo sam patke. Par dana nisam nikome pričao, jer je mala sredina i nisam bio siguran da bi mi meštani verovali. Ali kasnije sam čuo da je bilo još očevidaca“, izjavio je meštanin Velike Grede, koji je želeo da ostane anoniman.

Još jedan od meštana Velike Grede u svom voćnjaku je video pumu kako skače sa drveta na drvo.

Na tom mestu je i uslikan otisak stopala pume.

Misterija da li je puma i dalje u mestu Velika Greda, navodi Južni Banat.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.